Συχνές Ερωτήσεις

Τι είναι η Οστεοπαθολογία και η Χειροπρακτική ;
Είναι διαγνωστικές και θεραπευτικές επιστήμες που εστιάζουν στη συνολική σωματική υγεία, μέσω της αποκατάστασης του μυοσκελετικού συστήματος (αρθρώσεις και μύες κυρίως της σπονδυλικής στήλης), ελευθερώνοντας έτσι το νευρικό, το κυκλοφορικό και το λεμφικό σύστημα.

Σε ποιούς απευθυνόμαστε ;
Η διάγνωση και θεραπεία μέσω της Οστεοπαθολογίας και της Χειροπρακτικής απευθύνεται, κατά κύριο λόγο, σε όσους αντιμετωπίζουν μυοσκελετικές παθήσεις.

Δεδομένου όμως ότι το ανθρώπινο σώμα λειτουργεί με αλληλεπιδράσεις, παρατηρούμε ότι διορθώνονται και λειτουργικά προβλήματα και άλλων συστημάτων του οργανισμού.

Ενδεικτικές περιπτώσεις παθήσεων:

αρθρίτιδα, σκολίωση, δισκοπάθεια ή δισκοκήλες, μυϊκοί πόνοι, αυχενικό σύνδρομο, μουδιάσματα, σύνδρομο καρπιαίου σωλήνος, πονοκέφαλος, ίλιγγος, ιγμορίτιδα και άλλες.


Πώς γίνεται η θεραπεία ;
Η θεραπεία γίνεται μέσα από ένα φάσμα εξειδικευμένων θεραπευτικών τεχνικών που γίνονται κυρίως με τα χέρια, όπως:

• ανατάξεις (επαναφορά σπονδύλων στην φυσιολογική τους θέση και στην διαρθρική λειτουργία)
• κινητοποιήσεις αρθρώσεων γενικώς
• μυϊκή επεξεργασία
• οστεοπαθητικούς κρανιακούς χειρισμούς
• βελονισμός

Επιπλέον, στα θεραπευτήρια Χριστοδουλάρη εφαρμόζονται και άλλες φυσικές θεραπευτικές μέθοδοι όπως:

διαθερμίες, έλξεις, υπέρηχοι, κολονική υδροθεραπεία και ξηρά ανθρακούχα και οξυγονούχα λουτρά.

Οι θεραπευτικές τεχνικές αυτές, σε συνδυασμό με σωστή διατροφή και ειδικές ασκήσεις για κάθε περίπτωση, στοχεύουν στην ενίσχυση της φυσικής ιαματικής δύναμης του οργανισμού.


Παθήσεις & Θεραπεία
αρθρίτιδα, σκολίωση, δισκοπάθεια ή δισκοκήλες, μυϊκοί πόνοι, αυχενικό σύνδρομο, μουδιάσματα, σύνδρομο καρπιαίου σωλήνος, πονοκέφαλος, ίλιγγος, ιγμορίτιδα, κακώσεις του αυχένα και άλλες...