Πονοι στη μεση

Πονοι στη μεση

Οι πονοι στη μεση είναι ένα πολύ συχνό πρόβλημα που ταλαιπωρεί ένα μεγάλο κομμάτι του πληθυσμού. Η χειροπρακτική μπορεί να αποδειχτεί εξαιρετικά αποτελεσματική στην αντιμετώπιση τέτοιων προβλημάτων.


Πονοι στη μεση λόγω κακής στάσης του σώματος


Οι πονοι στη μεση σε πολλές περιπτώσεις μπορεί να οφείλονται σε κακή στάση του σώματος. Ο τρόπος που καθόμαστε στο γραφείο ή στον υπολογιστή, η στάση του σώματος όταν χαλαρώνουμε στον καναπέ για να δούμε τηλεόραση, ο τρόπος που γέρνουμε την πλάτη όταν στεκόμαστε όρθιοι για αρκετή ώρα ή και το στρώμα του κρεβατιού που μπορεί να είναι σκληρότερο ή μαλακότερο του επιτρεπτού, οδηγούν σε πονο στη μεση. Ο χειροπράκτωρ επεμβαίνει ακριβώς σε αυτό το σημείο εξετάζοντας τη στάση του σώματος του ασθενή για να εντοπίσει το πρόβλημα και δίνει τις κατάλληλες συμβουλές για να διορθώσει ο ασθενής τον τρόπο που κάνει απλά καθημερινά πράγματα προς όφελος της μέσης του.

Πονοι στη μεση: Πού μπορεί να οφείλονται;


Απλές καθημερινές κινήσεις όπως το σήκωμα μεγάλου βάρους ή το σκύψιμο μπορεί να προκαλέσουν πονο στη μεση. Βέβαια τροχαία ατυχήματα, αθλητικές κακώσεις, χτυπήματα κ.α. μπορεί να επιβαρύνουν τη μέση, γι αυτό και ο χειροπράκτης επιδιώκει να μάθει όλες τις δραστηριότητες του ασθενή ώστε να δώσει τις κατευθυντήριες γραμμές για να γίνονται σωστά.

Πονοι στη μεση και χειροπρακτική αντιμετώπιση


Η χειροπρακτική έχει σαν στόχο να εντοπίσει την αιτία του προβλήματος και να την διορθώσει. Μέσω της ψηλάφησης των σπονδύλων στην περιοχή που πάσχει ο ασθενής, ο χειροπράκτορας θα διαπιστώσει αν κάποιο νεύρο υφίσταται πίεση. Αξιολογώντας τις ακτινογραφίες και τα αποτελέσματα των απεικονιστικών εξετάσεων θα μπορέσει να αντιληφθεί την έκταση του προβλήματος για να μπορέσει να αποφορτίσει το σημείο που πονά. Με τις ανατάξεις των σπονδύλων απελευθερώνονται τα πιεσμένα νεύρα στα οποία οφείλονται οι πόνοι στη μέση.

Ποια η διαφορά οσφυαλγίας και ισχιαλγίας;


Η οσφυαλγία είναι ο πόνος που εντοπίζεται στην οσφυϊκή μοίρα της σπονδυλικής στήλης, είναι δηλαδή ο πονος στη μεση. Η ισχιαλγία δημιουργείται από την πίεση στην ρίζα ενός νεύρου στην περιοχή της μέσης προκαλώντας πόνο στο πόδι.

Πονοι στη μεση: Ποια η κλινική εικόνα;


Ο ασθενής παραπονιέται για έντονο πόνο στη μέση που μπορεί να προκληθεί από μία απότομη κίνηση ή την άρση βάρους. Ο πόνος μπορεί να εντοπίζεται στην περιοχή της μέσης ή να φτάνει ως το πόδι.

Για ποιους λόγους πονάει η μέση;


Οι πονοι στη μεση μπορεί να οφείλονται σε πολλούς παράγοντες:
• Η ηλικία παίζει σημαντικό ρόλο. Με την πάροδο των ετών απαιτείται περισσότερη προσοχή στις κινήσεις μας.
• Ο τρόπος ζωής, που μπορεί να μην περιλαμβάνει κανενός είδους άσκηση ή να σχετίζεται με έντονη σωματική εργασία.
• Το φύλο αποτελεί παράγοντα κινδύνου. Η οσφυαλγία δείχνει να προτιμά τις γυναίκες
• Το βάρος μπορεί να προκαλέσει πίεση στους μεσοσπονδύλιους δίσκους, κ.α.


Tags: μεση, πονος